De behandeling

Wat kun je precies verwachten tijdens een natuurgeneeskundig consult?

In de sfeervolle en rustgevende praktijkruimte zullen we eerst nader kennismaken.

We bespreken de reden van je bezoek. Middels het stellen van vragen (het afnemen van een anamnese) zal ik zoveel mogelijk informatie verzamelen om zodoende helder te krijgen op welk gebied de disbalans ligt. We gaan samen op zoek naar een mogelijke oorzaak van de aandoening, ziekte of klacht. Niet geheel onbelangrijk is dat je beseft dat je geheel vrij bent iets aan de klacht, maar ook aan de oorzaak te willen doen. Als therapeut wil ik je graag begeleiden van de klacht af te komen. Om te voorkomen dat na een tijd de klacht weer terug komt of weer meer toeneemt zal ik je begeleiden in een stuk bewustwording van je zelf genezend vermogen. Wat zeggen de klachten je en wat kun je daar zelf in betekenen.

Tips en adviezen worden aangereikt om thuis mee aan de slag te gaan. Wel is belangrijk dat je leert ontdekken, waarom bepaalde gebieden geblokkeerd zijn. Dit om het probleem te kunnen begrijpen en mogelijk verandering in hierin kan brengen. Een behandeltraject wordt na wederzijdse goedkeuring opgestart.

Behandelingen zijn zowel lichamelijk, geestelijk, mentaal, sociaal en mogelijk spiritueel gericht.

Om een helingsproces op gang te brengen en te streven naar een zo optimaal mogelijk resultaat ga ik methodisch en systematisch te werk. Gesprekken zijn therapeutisch en diagnostisch gericht. De behandelvormen, die ik als therapeut toepas, zijn in eerste instantie gericht op het weer in balans brengen van de energiehuishouding. Energie is namelijk van levensbelang. Aanraking kan er voor zorgen dat je lichaamsbewustzijn wordt vergroot en je makkelijker voelt wat het beste is voor je, waar blokkades of (oude) pijn zitten en wat je lichaam nodig heeft om te herstellen.