Acupressuur

AcupressuurAcupressuur is een geneeswijze die verwant is aan acupunctuur. Een onderdeel van de Chinese Geneeskunde. Voor een goede gezondheid is niet alleen een goed functioneren van organen, botten, spieren en zenuwen belangrijk, maar ook het vrije en ongehinderde stromen van de levensenergie. Wanneer er een verzwakking van de energiestroom of zelfs een blokkade ontstaat kan dat klachten of ziekten tot gevolg hebben.
Acupressuur heeft tot doel de blokkades van de energiestroom op te heffen. Dit wordt bewerkstelligt door op de acupunctuurpunten te drukken die gelegen zijn op de energiebanen(meridianen),net onder de huid.
Door op specifieke plekken van het lichaam een bepaalde tijd krachtig te drukken of te wrijven worden de meridianen gestimuleerd waardoor de afvalstoffen afgevoerd worden en het desbetreffende orgaan, spier, of zenuw weer normaal kan functioneren. Hierdoor neemt de klacht vaak af. Buiten het effect wat het heeft op het fysieke deel van het lichaam, heeft het ook effect op de emoties en op spanningen en heel je zijn.
Acupressuur zal nooit als enige behandeling voor een ziekte, aandoening of klacht gegeven worden.