Meridiaan massage

Meridiaan massageMeridiaan massage is een massage waarbij de meridianen en daarbij behorende acupunctuurpunten met (drukpunt) massage gestimuleerd worden.

Wat zijn nu precies meridianen?

De Chinezen ontdekten al 5 eeuwen geleden dat de levenskracht in ons lichaam langs banen circuleert, de meridianen. Meridianen of energiebanen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam, waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien. Elke meridiaan is gekoppeld aan een speciaal orgaan, waar het zijn naam aan te danken heeft. Meridiaanmassage concentreert zich op de punten en gedeelten van de 12 hoofdmeridianen die op voeten, benen, buik, rug, bil, hoofd/gezicht, schouders, nek, handen en armen te vinden zijn. Meridiaanmassage zorgt voor een hernieuwde balans, waardoor het immuunsysteem / de organen beter gaan functioneren. Het heeft tevens een reinigende, ontgiftende werking op verschillende niveaus en verhoogt de weerstand.

Pijn zal met Meridiaanmassage en acupressuur verdwijnen doordat de doorstroming verbeterd wordt. Ook heeft het een preventieve werking door regelmatige meridiaan / acupressuurmassage toe te passen. Ook bij mensen met stress of psychische klachten werkt het positief, omdat lichaam en geest nooit los van elkaar gezien kunnen worden. Stress bijvoorbeeld wordt vaak veroorzaakt door opeengehoopte spanning ergens in het lichaam. Als alles beter gaat stromen zal de stress ook afnemen.