Reiki

Wat is Reiki?
reiki white taraReiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Een prachtige, liefdevolle, natuurlijke geneeswijze die door middel van energieoverdracht tot heling kan leiden op zowel fysiek, psychisch, sociaal en spiritueel gebied. Het Reiki Usui-systeem is een behandelwijze door middel van handoplegging, ontwikkeld door dr. Mikao Usui aan het begin van de 20e eeuw.

 

De drie graden.

Het Reiki Usui-systeem van natuurlijk genezen kent drie verschillende graden. Elke graad staat voor een bepaald niveau van kracht, kunnen en ervaren.

De eerste graad wordt algemeen beschouwd als het meest intense cadeau voor jezelf. Vrijwel iedereen ervaart in de twee dagen durende cursus heel bewust dat door de vier initiaties, genezende energie gaat stromen via je handen. Tijdens de vier initiaties wordt je genezende kanaal geopend, verdiept, beschermd en verzegeld. Het besef dat je hierna jezelf en anderen werkelijk helende handen kunt opleggen, verandert je hele leven.

Bij de tweede graad vindt er nog meer een verdieping plaats met de Reiki energie. Door het leren toepassen van de drie Usui symbolen is het mogelijk om op afstand te behandelen. Ook leer je om meer op mentaal gebied te behandelen, voor het omgaan van emotionele en psychische problemen.

De derde graad is bedoeld om opgeleid te worden tot Reikimaster. Hierbij krijg je het Mastersymbool aangereikt. De afstemming op dit symbool geeft de mogelijkheid dat de Reiki energie kan worden toegepast om inwijdingen in de Reiki te kunnen geven. Het geeft mogelijkheden tot verdere spirituele groei.

Wat doet Reiki?
Reiki werkt heel goed als aanvulling op reguliere behandelingen, gegeven door een (huis) arts of specialist. In dit geval versterkt en versnelt het de genezing. Reiki neemt datgene bij je weg wat niet wezenlijk meer bij je past. Het heft blokkades op en laat onderdrukte gevoelens vrijkomen. Reiki zorgt voor een verandering van het bewustzijn. Je voegt iets aan het bewustzijn toe, wat een proces op gang brengt van lichamelijke en geestelijke zuivering. Hierdoor kun je anders gaan reageren op allerlei situaties, zowel lichamelijk als emotioneel.

Klankschalen in combinatie met reiki behandelingen.
Bij het geven van Reiki behandelingen word er soms gebruik gemaakt van klankschalen. De trillingen die daarbij vrijkomen zijn zowel krachtig als verfijnd en vinden hun weg tot diep in het lichaam. Hierdoor ontstaat er een massage die diep doordringt binnen het lichaam. Vastgezette spanningen (blokkades) kunnen zo bewust gemaakt worden en zo in combinatie met een Reiki behandeling worden losgelaten.

Klankschalen.
Klankschalen zijn afkomstig uit Tibetaans Boeddhistische gebieden in verschillende staten van de Himalaya. Klankschalen kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Hierbij kun je denken van pindabakje tot helende klankschaal. Van muziekinstrument tot offerschaal.

De Reiki- leefregels

  • Maak je juist vandaag geen zorgen.
  • Maak je juist vandaag niet kwaad.
  • Eer je ouders, je leermeester en ouderen.
  • Verdien je geld op een eerlijke manier.
  • Toon dankbaarheid aan elk levend wezen.

Cursussen
Wij geven bij voldoende deelname, met een minimum van 3 aanmeldingen per cursus, regelmatig Reiki 1 en Reiki 2 cursussen. Reiki 1 cursus duurt 2 dagen en wordt meestal gegeven op zaterdag en zondag. Reiki 2 cursus duurt 3 dagen en meestal van vrijdag tot en met zondag gepland. De opleiding tot Reiki-master gaat in persoonlijk overleg.