Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur is de meest gekende vorm binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het wordt als volwaardige geneeswijze erkend door de World Health Organisation. Deze organisatie schrijft naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek: Acupunctuur wordt aanbevolen voor zeer veel aandoeningen en klachten, bevordert het natuurlijk herstel en is effectief, veilig, goedkoop en kent geen bijwerkingen.

De World Health Organisation heeft een indicatielijst van aandoeningen samengesteld waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. Het is dan ook een goede aanvulling op de westerse geneeskunde. Acupunctuur wordt nog altijd als een alternatieve therapie gezien dit is achterhaald gezien dat acupunctuur steeds meer verweven is met onze westerse behandelingen.

Wat is acupunctuur

Bij acupunctuur wordt bij gezondheidsklachten uitgegaan van de mens in zijn totaliteit. Lichaam en geest vormen één geheel en kunnen elkaar over en weer beïnvloeden. Daarnaast hebben meerdere factoren invloed op jouw gezondheid zoals jouw woon- en werkomgeving.

Bij White Tara streven wij net als in de Traditionele Chinese Geneeskunde er naar de mens weer in harmonie met zichzelf en zijn omgeving te brengen. Ziekte, lichamelijke en geestelijke klachten of “niet goed voelen” worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam.

Acupunctuur doet deze verstoringen herstellen door het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest aan te zetten. In ons lichaam circuleert een continue stroom van energie via energiebanen, meridianen genoemd. Dit netwerk van meridianen is verbonden met elkaar als ook met alle organen. Een verstoring in deze energiestroom kan veroorzaakt worden door invloeden van binnenuit en van buitenaf.

Bijvoorbeeld door:

  • bacteriën, virussen
  • verkeerde houding
  • ongezonde levensstijl zoals : roken, drinken, ongezonde voeding
  • overbelasting, stress
  • hevige emoties en/of trauma’s

Wanneer acupunctuur?

De werking van acupunctuur is zeer effectief bij het bestrijden van pijn en het verlichten van symptomen. Daarnaast zijn de behandelingen vooral gericht om de oorzaak van de klacht aan te pakken. Zowel bij acute als bij chronische aandoeningen. Soms zijn bij chronische aandoeningen of anatomische afwijkingen de oorzaak niet te verhelpen maar kan acupunctuur wel symptomen als pijn, vermoeidheid, beperkingen of andere ongemakken verminderen of wegnemen.

Waarom acupunctuur?

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het nauwelijks bijwerkingen kent. En omdat bij een acupunctuurbehandeling jouw gehele energiehuishouding verbetert, voel je je snel fitter en gezonder.
Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.

Diagnose

Eerst volgt een uitgebreid intakegesprek waarin we samen naar de klacht kijken en er vragen worden gesteld. Het voelen van de polsen en het bekijken van de tong is binnen de Chinese geneeskunde naast het uitvragen van de klacht een belangrijk onderdeel om tot een juiste diagnose te komen. Om de tong goed te kunnen beoordelen, vraag ik je voorafgaand aan elk consult de tong niet te schrapen of te poetsen. Voedingsmiddelen met kleurstoffen, denkend aan koffie en drop kan een juiste diagnose ook beïnvloeden.

Aan de hand van de informatie uit het gesprek, de tong en polsdiagnostiek bepaal ik welke behandeling er toegepast gaat worden en welke acupunctuurpunten geprikt gaan worden.

Ervaringen

Ik had dagelijks hoofdpijn en veel nek en rugklachten. In april maakte ik, op attenderen van mijn buurvrouw, kennis met de massagetherapie van praktijk White Tara. De praktijk ziet er schoon, fris en rustgevend uit. Ik had dagelijks hoofdpijn en veel nek en rugklachten. Al na enkele behandelingen had ik merkbaar resultaat. Nauwelijks meer hoofdpijn, mijn onderrug klacht verdween en kreeg meer bewegingsvrijheid in mijn nek. Ook ben ik mijzelf nu meer bewust geworden hoe ik beter met spanningen om kan gaan. Daarnaast let ik heel goed op mijn houding tijdens het werk achter mijn computer. Een verbluffend resultaat dat ik nu na 11 weken nauwelijks geen klachten meer heb. Wilma is heel betrokken bij haar werk en absoluut niet commercieel ingesteld.…

L.T.

Na 3 behandelingen merkte ik verschil. Al heel lang had ik last van koude handen en voeten. Vooral de winterperiode was een crime, met bevroren vingers op de fiets en ’s nachts pijn in mijn voeten vanwege de kou. Toen ik de advertentie las van White Tara met de verschillende massagetechnieken, heb ik direct een afspraak gemaakt. Het klinkt ongelofelijk, maar al na drie behandelingen merkte ik duidelijk verschil. Door het masseren werden bepaalde blokkades opgeheven en daarmee werd de doorstroming geactiveerd. Ik heb nog een aantal behandelingen gehad en ben nu verlost van die vervelende kou in mijn handen en voeten. Daarnaast is de ontspannende sfeer waarin de behandelingen plaatsvinden een echte bonus!

W.D.

Na een periode van kanker met een behandeltraject van operatie, chemo’s en bestralingen kwam ik via via bij Wilma terecht Ik voelde mij bij het intakegesprek gelijk op mijn gemak. Ook de gesprekken met Wilma zijn erg fijn. Na de 1e bezoeken voelde ik al snel resultaat en merkte ik dat lichaam en geest met elkaar in verbinding staan. Door de massages ging ik eindelijk mijn eigen lichaam weer voelen en blokkades zowel lichamelijk als geestelijk loste op. Ik voelde al snel positieve energie door mij heen stromen en mijn energie nam toe. Ik ga nog altijd regelmatig naar Wilma voor een behandeling. Ik merk dat ik steeds een stukje dichter bij mijzelf kom. Wilma dankjewel….

Anoniem 37 jaar

Lange tijd last van mijn schouders en rug Ik had bij andere massagepraktijken geen resultaat. Na het zien van een advertentie in de Brug een afspraak bij Wilma gemaakt. Eigenlijk na de eerste afspraak al direct verbetering ondervonden.! De praktijk is heel rustgevend en ga er altijd weer geheel ontspannen weg. Ik raad iedereen, met of zonder klachten, aan om het eens een keertje te proberen.  

Ben
Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak kan je mij bereiken op het telefoonnummer 06-512 92 412 of via de mail info@whitetara.nl