Praktijk

Praktijk White Tara

Sinds mensenheugenis worden vormen van massage en acupunctuur gebruikt om te kalmeren, te genezen of te stimuleren. Tegenwoordig zien we een enorme ontwikkeling van allerlei vormen. Deze kunnen binnen praktijk White Tara op therapeutische wijze toegepast worden. Heb je geen therapie nodig dan is een massage puur als ontspanning ook mogelijk. Tevens heeft massage ook een preventieve werking.

Betekenis White Tara
White Tara is een vrouwelijke Boeddha van lang leven. Een van de kenmerken zijn haar zeven ogen, drie in haar gezicht en één op iedere hand en voet. De zeven ogen stellen haar in staat alle wezens op alle gebieden van het bestaan duidelijk “te zien”. Je kunt een klacht “zien” als lastig en iets wat zo snel mogelijk weggenomen moet worden. Je kunt klachten ook “zien” als nuttige signalen die je serieus mag nemen. Deze holistische wijze van “zien” vormt de basis die in alle behandelingen terugkeert.

Naast het feit dat een fysieke klacht om medische behandeling vraagt, nodig ik je ook uit om te onderzoeken wat er nog meer aandacht vraagt buiten de fysieke klachten om. Je bent meer dan je lichaam. Je bent een lichamelijk, geestelijk, sociaal en spirituele eenheid. Je wordt ook begeleidt zelf naar je klacht, aandoening of ziekte te kijken. Tevens je bewust hiervan te maken zodat je zelf de mogelijkheid hebt hier iets mee te willen doen of te veranderen. Hierdoor wordt er niet alleen gewerkt aan het bestrijden van het symptoom maar wordt er gezocht naar een mogelijke oorzaak van de klacht, aandoening of ziekte.

De voordelen

wilma van rijswijk

Wilma van Rijswijk

Massagetherapeut en acupuncturist

In 2011 heb ik, Wilma van Rijswijk, praktijk White Tara opgericht. Ik ben ruim 30 jaar werkzaam geweest binnen de gezondheidszorg. Ik ben begonnen als verzorgende bij de thuiszorg en in 1991 afgestudeerd als Psychiatrisch Verpleegkundige (BIG-geregistreerd). Mijn interesse en enthousiasme voor de Chinese Geneeskunde en Massagetherapie is vooral gewekt tijdens mijn wereldreisperiode door Azië en ik ben mij daarna geheel op deze omscholing gaan richten.

In 2007 heb ik de 3-jarige HBO opleiding tot Therapeut Integrale Lichaamsmassage gevolgd bij Sonnevelt Opleidingen. Vele vormen van massagetherapieën worden toegepast als therapeutische behandelvorm binnen praktijk White Tara.
In 2018 heb ik de opleiding Postgraduaat Acupunctuur afgerond bij het Opleidingsinstituut voor Traditionele Chinese Geneeswijzen (OTCG) in Antwerpen / België. Tijdens deze opleiding heb ik binnen het China Beijing International Acupuncture Training Center in Beijing / China stage gelopen en veel mogen zien en leren over deze geweldige Chinese Geneeskunde.
Als uitgangspunt heb ik een holistische visie op gezondheid en welzijn, ik zie het grote belang van samenwerking met de huidige reguliere geneeskunde. Je kunt bij mij een respectvolle, holistische behandeling verwachten. Dit wil zeggen dat jij als persoon in jouw specifieke situatie geheel centraal staat en niet alleen de klacht waarvoor je komt. Ik volg regelmatig nascholingen om mij verder te verdiepen en zodoende als erkend therapeut te kunnen blijven praktiseren. Als acupuncturist heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van pijnklachten en vruchtbaarheidsproblemen bij de vrouw.

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.”

– Confucius

Geef je de voorkeur voor een holistische benadering van jouw klacht of verbeterd jouw klacht niet ondanks
reguliere behandelingen? Wil je het juist combineren met een reguliere behandeling of ben je op zoek naar de
oorzaak van jouw klacht? of ben je gewoon nieuwsgierig naar de werking van een acupunctuurbehandeling?

Neem dan contact op met mij. Je kunt mij bereiken op het
telefoonnummer 06-512 924 12 of via de mail info@whitetara.nl

Aangesloten Beroepsverenigingen