Massagetherapie

Massagetherapie

Massagetherapie is een behandelvorm waarbij gezondheidsklachten worden aangepakt door middel van verschillende methoden. De therapie kan op zichzelf staan, maar ook in combinatie met andere behandelingen worden gegeven zoals bijvoorbeeld met acupunctuur, fysiotherapie, haptonomie en psychotherapie.

Massagetherapie zet het lichaam aan tot ontspanning, doet blokkades verminderen en/of verdwijnen. Tevens wordt hiermee het zelfhelend vermogen aangesproken, waardoor lichaam en geest weer meer in balans komen. Het uitgangspunt van deze therapie is een combinatie van Westerse en Chinese geneeswijzen. Tijdens deze behandeling kunnen er diverse massagevormen en technieken gebruikt worden. De klacht en het verloop ervan is zeker van invloed welke massagevorm en techniek er toegepast zal worden. Hierdoor zal iedere behandeling uniek en steeds weer anders zijn. De massagetherapie kan ook gecombineerd worden met Chinese behandelmethoden zoals  cupping, moxa of acupunctuur binnen White Tara. Dit zal ten alle tijden in overleg gaan. Kortom er wordt gekeken naar de klacht en hoe dat deze het beste door middel van massagetherapie of in combinatie met Chinese behandelmethoden behandeld kan worden.

Massagetherapie

  • Je hebt behoefte aan een luisterend oor in een veilige omgeving.
  • Voel en ervaar wat jouw lichaam jou te vertellen heeft.
  • Kom van van jouw klachten af door ze aan te pakken.
  • Zie het verband zien tussen jouw klachten en onderliggende oorzaken.
  • Leer omgaan met stressvolle situaties.
  • Heb minder last van RSI, nek- schouder of onderrugklachten, hoofdpijn, migraine en vele andere klachten en ongemakken.
  • Krijg een betere bloed en lymfecirculatie en verhoog hiermee je weerstand.
  • Kom meer in verbinding tussen jouw lichaam en geest.
  • Herstel van overbelasting of Burn-out.

Van klacht naar oorzaak

Onverwerkte emoties, belemmerende gedachten, een grote mate van stress: het zijn allemaal triggers voor lichamelijke ongemakken. Bij massagetherapie ligt de focus niet alleen op het aanpakken van gezondheidsklachten, maar ook op het achterhalen van de oorzaken. Is er bijvoorbeeld sprake van een belastende levensstijl of frustraties op het werk? Door in gesprek te gaan worden mogelijke oorzaken in kaart gebracht en komen therapeut en cliënt samen tot een oplossing. Het luisteren naar de signalen van het lichaam staat hierbij centraal. Door de onlosmakelijk verbinding tussen lichaam en geest zal niet alleen het lichamelijke aangeraakt worden middels massagetherapie maar kun je ook op geestelijk vlak “geraakt” worden.

Massagetherapie kan ingezet worden bij tal van klachten

Lichamelijke klachten:
Hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, tennisarm, fybromyalgie, hielspoor, pijn aan de ledematen, RSI, (acute) lage rugpijn, hernia, ischias, hyperventilatie, schouder- klachten, nekklachten, rugklachten, spierpijn, allergieën, huidaandoeningen, sport- blessures, whiplash, darmproblemen, obstipatie, fysieke uitputting door bijvoorbeeld Burn-out. Maar ook bij chronische ziekten, klachten of aandoeningen.
Geestelijke / mentale klachten:
Stress, burn-out, overspannenheid, lusteloosheid, depressieve gevoelen, rouw, andere emotionele problemen of gewoon niet lekker in je vel zitten.

Naast de hierboven genoemde opsomming zijn er nog tal van redenen te bedenken waarvoor jij een afspraak zou kunnen maken met Praktijk White Tara. Daarnaast kan massagetherapie en zeker ook acupunctuur goed ingezet worden ter preventie van disbalans, klachten en ziekten.

Consult

Hoe ziet een consult bij een integraal lichaamsmassagetherapeut er globaal uit?
Eerst wordt er een intakegesprek/anamnese afgenomen. Hierbij wordt de klacht besproken en wordt samen met jou besproken welke factoren eventueel van oorzakelijk belang kunnen zijn. Tevens wordt besproken welke massage zal worden toegepast en vindt uiteraard de uitvoering van de behandeling plaats. Na afloop is er een evaluatie.
De behandelvormen die White Tara jou te bieden heeft kan nooit worden gezien als vervanging voor de reguliere gezondheidszorg, maar is wel een waardevolle aanvulling.

Ik had dagelijks hoofdpijn en veel nek en rugklachten. In april maakte ik, op attenderen van mijn buurvrouw, kennis met de massagetherapie van praktijk White Tara. De praktijk ziet er schoon, fris en rustgevend uit. Ik had dagelijks hoofdpijn en veel nek en rugklachten. Al na enkele behandelingen had ik merkbaar resultaat. Nauwelijks meer hoofdpijn, mijn onderrug klacht verdween en kreeg meer bewegingsvrijheid in mijn nek. Ook ben ik mijzelf nu meer bewust geworden hoe ik beter met spanningen om kan gaan. Daarnaast let ik heel goed op mijn houding tijdens het werk achter mijn computer. Een verbluffend resultaat dat ik nu na 11 weken nauwelijks geen klachten meer heb. Wilma is heel betrokken bij haar werk en absoluut niet commercieel ingesteld.…

L.T.

Na 3 behandelingen merkte ik verschil. Al heel lang had ik last van koude handen en voeten. Vooral de winterperiode was een crime, met bevroren vingers op de fiets en ’s nachts pijn in mijn voeten vanwege de kou. Toen ik de advertentie las van White Tara met de verschillende massagetechnieken, heb ik direct een afspraak gemaakt. Het klinkt ongelofelijk, maar al na drie behandelingen merkte ik duidelijk verschil. Door het masseren werden bepaalde blokkades opgeheven en daarmee werd de doorstroming geactiveerd. Ik heb nog een aantal behandelingen gehad en ben nu verlost van die vervelende kou in mijn handen en voeten. Daarnaast is de ontspannende sfeer waarin de behandelingen plaatsvinden een echte bonus!

W.D.

Na een periode van kanker met een behandeltraject van operatie, chemo’s en bestralingen kwam ik via via bij Wilma terecht Ik voelde mij bij het intakegesprek gelijk op mijn gemak. Ook de gesprekken met Wilma zijn erg fijn. Na de 1e bezoeken voelde ik al snel resultaat en merkte ik dat lichaam en geest met elkaar in verbinding staan. Door de massages ging ik eindelijk mijn eigen lichaam weer voelen en blokkades zowel lichamelijk als geestelijk loste op. Ik voelde al snel positieve energie door mij heen stromen en mijn energie nam toe. Ik ga nog altijd regelmatig naar Wilma voor een behandeling. Ik merk dat ik steeds een stukje dichter bij mijzelf kom. Wilma dankjewel….

Anoniem 37 jaar

Lange tijd last van mijn schouders en rug Ik had bij andere massagepraktijken geen resultaat. Na het zien van een advertentie in de Brug een afspraak bij Wilma gemaakt. Eigenlijk na de eerste afspraak al direct verbetering ondervonden.! De praktijk is heel rustgevend en ga er altijd weer geheel ontspannen weg. Ik raad iedereen, met of zonder klachten, aan om het eens een keertje te proberen.  

Ben
Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak kan je mij bereiken op het telefoonnummer 06-512 92 412 of via de mail info@whitetara.nl