Massagetherapie

Massagetherapie is een behandelvorm waarbij gezondheidsklachten worden aangepakt door middel van verschillende methoden. De therapie kan op zichzelf staan, maar ook in combinatie met andere behandelingen worden gegeven zoals bijvoorbeeld met acupunctuur, fysiotherapie, haptonomie en psychotherapie.

Massagetherapie zet het lichaam aan tot ontspanning, doet blokkades verminderen en/of verdwijnen. Tevens wordt hiermee het zelfhelend vermogen aangesproken, waardoor lichaam en geest weer meer in balans komen. Het uitgangspunt van deze therapie is een combinatie van Westerse en Chinese geneeswijzen. Tijdens deze behandeling kunnen er diverse massagevormen en technieken gebruikt worden. De klacht en het verloop ervan is zeker van invloed welke massagevorm en techniek er toegepast zal worden. Hierdoor zal iedere behandeling uniek en steeds weer anders zijn. De massagetherapie kan ook gecombineerd worden met Chinese behandelmethoden zoals  cupping, moxa of acupunctuur binnen White Tara. Dit zal ten alle tijden in overleg gaan. Kortom er wordt gekeken naar de klacht en hoe dat deze het beste door middel van massagetherapie of in combinatie met Chinese behandelmethoden behandeld kan worden.

Massagetherapie

Van klacht naar oorzaak

Onverwerkte emoties, belemmerende gedachten, een grote mate van stress: het zijn allemaal triggers voor lichamelijke ongemakken. Bij massagetherapie ligt de focus niet alleen op het aanpakken van gezondheidsklachten, maar ook op het achterhalen van de oorzaken. Is er bijvoorbeeld sprake van een belastende levensstijl of frustraties op het werk? Door in gesprek te gaan worden mogelijke oorzaken in kaart gebracht en komen therapeut en cliënt samen tot een oplossing. Het luisteren naar de signalen van het lichaam staat hierbij centraal. Door de onlosmakelijk verbinding tussen lichaam en geest zal niet alleen het lichamelijke aangeraakt worden middels massagetherapie maar kun je ook op geestelijk vlak “geraakt” worden.

Massagetherapie kan ingezet worden bij tal van klachten

Lichamelijke klachten:
Hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, tennisarm, fybromyalgie, hielspoor, pijn aan de ledematen, RSI, (acute) lage rugpijn, hernia, ischias, hyperventilatie, schouder- klachten, nekklachten, rugklachten, spierpijn, allergieën, huidaandoeningen, sport- blessures, whiplash, darmproblemen, obstipatie, fysieke uitputting door bijvoorbeeld Burn-out. Maar ook bij chronische ziekten, klachten of aandoeningen.
Geestelijke / mentale klachten:
Stress, burn-out, overspannenheid, lusteloosheid, depressieve gevoelen, rouw, andere emotionele problemen of gewoon niet lekker in je vel zitten.

Naast de hierboven genoemde opsomming zijn er nog tal van redenen te bedenken waarvoor jij een afspraak zou kunnen maken met Praktijk White Tara. Daarnaast kan massagetherapie en zeker ook acupunctuur goed ingezet worden ter preventie van disbalans, klachten en ziekten.

Consult

Hoe ziet een consult bij een integraal lichaamsmassagetherapeut er globaal uit?
Eerst wordt er een intakegesprek/anamnese afgenomen. Hierbij wordt de klacht besproken en wordt samen met jou besproken welke factoren eventueel van oorzakelijk belang kunnen zijn. Tevens wordt besproken welke massage zal worden toegepast en vindt uiteraard de uitvoering van de behandeling plaats. Na afloop is er een evaluatie.
De behandelvormen die White Tara jou te bieden heeft kan nooit worden gezien als vervanging voor de reguliere gezondheidszorg, maar is wel een waardevolle aanvulling.

Ervaringen

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak kan je mij bereiken op het telefoonnummer 06-512 92 412 of via de mail info@whitetara.nl