Moxatherapie

Moxatherapie is een onderdeel van de traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Moxa is afgeleid van het Japanse Mogusa, wat brandend kruid betekend. Het bijvoetkruid, Artemisia vulgaris, een andere naam voor moxa kenmerkt zich door een langzame verbranding in combinatie met een relatief grote hitteontwikkeling. Op een sigaar lijkende gerolde stick, de moxa-sigaar, wordt aangestoken en boven de huid gehouden op de pijnlijke plek, boven een acupunctuurpunt of heen en weer bewogen over een breder gebied. Werken met moxa is dan ook een behandelmethode met als doel de bloedcirculatie en Qi (energie) te stimuleren.

Deze methode is zeer effectief bij:

  • onderrugklachten / hernia
  • stijfheid van spieren
  • gewrichtsproblemen, frozen shoulder, reumatische aandoeningen
  • nek- schouder en rugklachten
  • chronische hoofdpijn
  • tennisarm / elleboog
  • eczeem
  • behandeling van een litteken na een operatie, cosmetisch
  • premenstrueel syndroom (PMS), kan de bijbehorende verschijnselen genereren, zoals prikkelbaarheid, hoofdpijn, duizeligheid, nervositeit, hartkloppingen, lusteloosheid enz.
  • storingen in de bloedsomloop en energetische blokkades

Verder werkt de geur en rook die moxa verspreidt heel goed bij luchtwegproblemen. Moxatherapie biedt ook uitkomst als bepaalde punten, bij het masseren, erg gevoelig zijn voor aanraking.

Moxalamp / TDP-lamp
TDP is een afkorting en staat in het Chinees voor ‘Teding Diancibo Pu’, wat ‘speciaal elektromagnetisch spectrum’ betekent. De TDP-lamp is een instrument voor therapie, dat in 1980 in China door een groep wetenschappers en artsen in het silicaat-onderzoeksinstituut Chongqing uitgevonden werd. De TDP-lamp heeft zich bij de behandeling van talloze pijnen als buitengewoon werkzaam bewezen.
Vergelijkbaar met acupunctuur wordt de energiestroom in de meridianen hiermee positief beïnvloed. Patiënten ervaren een uiterst aangename en weldadige warmte. In tegenstelling tot de infrarode lamp heeft een TDP lamp een zwarte schijf met carbon bedekt en bevat 33 mineralen. Deze lamp is zeer effectief bij spier- en gewrichtspijnen, artritis, rugpijnen, huidaandoeningen als herpes en psoriasis, chronische wonden, versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de bloedcirculatie.

Tarieven

1e consult + intake ( 90 min) € 80,00

Consult vervolg ( 60 min) € 75

Consult kort ( 45 min ) € 60,00

Vergoedingen

Bij veel verzekeraars worden de behandelingen binnen White Tara geheel of gedeeltelijk vergoed onder de categorie Alternatieve Geneeswijzen. De mate van vergoeding hangt af van jouw polis. Het is belangrijk om te weten dat de vergoedingen vanuit jouw aanvullende verzekering, Alternatieve Geneeswijzen, géén invloed heeft op het eigen risico. Wilma van White Tara is erkend door de beroepsverenigingen VIV en de Zhong die alle drie weer erkend worden door de meeste zorgverzekeraars in Nederland. Deze zorgverzekeraars vergoeden volgens de polisvoorwaarden van jouw persoonlijke verzekering. Kijk eerst je polis erop na of neem even contact op met de zorgverzekeraar.

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak kan je mij bereiken op  het telefoonnummer 06-512 92 412 of via de mail info@whitetara.nl