Cupping

Cupping is een behandeltechniek die afkomstig is uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze techniek wordt gebruikt als aanvulling op andere massage behandelingen.
Bij deze techniek wordt er een cup of bol, gemaakt van glas, bamboe, plastic of aardewerk aangebracht op het huidoppervlak. De cup wordt op het deel van het lichaam dat behandeld moet worden vacuüm gezogen. De huid zal allereerst goed met olie in gemasseerd worden. De cup wordt vervolgens over het lichaam bewogen. Dit geeft een diepgaande en krachtige uitwerking doordat de energie bewogen wordt. Cupping wordt veelal gebruikt om pijnklachten te verzachten, om gifstoffen en spierkrampen uit dieper lichaamsweefsel naar het huidoppervlak te trekken, zodat het voor het lichaam eenvoudiger wordt om deze kwijt te raken. Hierdoor verbetert de doorbloeding met als gevolg complete ontspanning.
Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, welke na enkele dagen zal verdwijnen.

Cupping kan onder andere toegepast worden bij:

  • (onder)rugklachten
  • nekklachten
  • schouderklachten
  • vastzittende spieren
  • verkoudheid, beginnende griep
  • tennisarm
  • buikpijn / pijnlijke menstruatie

Tarieven

1e consult + intake ( 60 min ) € 75,00

Consult vervolg ( 60 min) € 65,00

Consult kort ( 45 min ) € 55,00

Vergoedingen

Bij veel verzekeraars worden de behandelingen binnen White Tara geheel of gedeeltelijk vergoed onder de categorie Alternatieve Geneeswijzen. De mate van vergoeding hangt af van jouw polis. Het is belangrijk om te weten dat de vergoedingen vanuit jouw aanvullende verzekering, Alternatieve Geneeswijzen, géén invloed heeft op het eigen risico. Wilma van White Tara is erkend door de beroepsverenigingen VIV en de Zhong die alle drie weer erkend worden door de meeste zorgverzekeraars in Nederland. Deze zorgverzekeraars vergoeden volgens de polisvoorwaarden van jouw persoonlijke verzekering. Kijk eerst je polis erop na of neem even contact op met de zorgverzekeraar.

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak kan je mij bereiken op het telefoonnummer 06-512 92 412 of via de mail info@whitetara.nl