Hotstone massage

Deze massagevorm is op dit moment een van de meest gevraagde behandelingen in sauna’s, beautycentra ’s en massagepraktijken. Een eeuwenoude vorm van massage therapie die in vele culturen word ingezet voor onder andere: ontspanning, warmtetherapie, bewustwording en verlichting van verschillende klachten.

Wat is hotstone-massage?

De naam zegt het al, een massage met hete stenen. En hete stenen zou eigenlijk gelezen kunnen worden als warme stenen. De stenen worden in een speciale heather met water, warm gemaakt en gehouden bij een temperatuur tussen de 45 en 48 graden Celsius. Het zijn afgeronde basalt stenen. Vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren en eeuwen heen glad en rond gepolijst zijn. Deze stenen hebben een hoog percentage aan ijzer en magnesium, waardoor ze extreem sterk en compact zijn. Ook hebben ze van nature een energetische lading. Door die compactheid en energetische lading houden deze stenen in vergelijking met andere stenen de warmte veel langer vast. Dat komt weer ten goede voor de behandeling. De stenen zijn niet alleen een warmtebron, maar kunnen ook gezien worden als gereedschap en een verlengstuk van de handen van de masseur. Door de combinatie van warmte en beweging dring je dieper in het spierweefsel binnen. Hierdoor bevorder je het ontgiften van het lichaam en stimuleer je tevens de orgaanfuncties. Door de diepe ontspannende werking draagt de massage hiermee bij tot een positief zelfherstel van het lichaam. Wat kun je verwachten tijdens een hotstone-massage? Het ontblote lichaam, (slipje wordt aangehouden) zal met badhanddoeken worden afgedekt en bedekt met een aantal stenen. Alleen het gedeelte wat op dat moment gemasseerd wordt, wordt blootgelegd. Bvb. voeten, been, rug, arm enz. Er wordt niet alleen met stenen gemasseerd maar de massage zal worden afgewisseld met een zachte manuele massage. Gedurende de gehele massage wordt er gewerkt met massageolie zodat de stenen goed kunnen glijden. De massage bestaat voornamelijk uit lange, rustige en cirkelvormige strijkingen. Er zijn korte noodzakelijke onderbrekingen om stenen te pakken en weg te leggen. Om de stenen optimaal hun werk te laten doen zal er op een langzame wijze gewerkt worden in een sfeer van rust met een zacht muziekje op de achtergrond.

De duur van de massage is geheel afhankelijk van de wens van de cliënt. Een lange sessie duurt maximaal 1,5 uur. Hierbij wordt zowel de voor – als achterkant gemasseerd. Ook zijn kortere sessies mogelijk.

Een hotstone-massage is vooral geschikt bij:

Ook zijn er contra indicaties waarbij hotstone-massage niet altijd gegeven mag worden zoals:

Raadpleeg bij twijfel altijd uw behandelend arts / specialist of het voor u mogelijk is deze massagevorm te ondergaan.